Kaksi ensikertalaista mukaan Tammavaltikkaan

 

Goodygoodytwoshoes sekä Orlando ovat saaneet kutsut Tammavaltikkaan ja vastanneet niihin myöntävästi. Kummallakaan ei ole Tammavaltikasta aikaisempaa kokemusta.

 

Jenkkisyntyinen Goodygoodytwoshoes on pärjännyt koko uransa ajan hyvin ja osoitti jo viime kaudella riittävyytensä avoimella tammatasolla. Harri Koivusen valmennettava sijoittui viime vuonna 17:sta startista peräti 10 kertaa kaksarisijalle ja keräsi yli 30 000€ kausiansiot.

Tällä kaudella Punkarin Hevostalli Ky:n omistaman tamman kauden tähtihetki on – ainakin toistaiseksi – ollut St Michel viikonlopun Pronssidivisioonakarsinnan voitto, jonka sivutuotteena syntyi myös 11,3-ennätys. Voiton myötä tammalla on taustajoukkojen niin halutessa paikka myös Oulun 9.9. Divisioonafinaaliin.

”Goodygoodytwoshoes on edelleen nouseva ja kehittyvä tamma, jolla on viime starteistaan kovat kuntonäytöt. Mikkelin ykkösen ohella vakuutti Tammavaltikkakatsastuksen sitkeä kakkossija johtavan rinnalta. Tamma ei ole ainakaan vielä juossut normaalia pidemmillä matkoilla, joten on mielenkiintoista nähdä suoritustaso päätösmatkalla”, Lännen Ratojen kilpailupäällikkö Iivari Ingves pohtii.

 

Seitsemänvuotias Orlando saapuu Tammavaltikkaan Ruotsista, mutta on monille suomalaisilla tuttu hevonen, sillä se aloitti uransa Riina Rekilän käsistä ja on suomalaisomistuksessa. Moni muistaa Orlando Ruotsin Tammaderbyn karsinnan yllätysvoitosta.

Fredrik Wallinin suojatti on tämän jälkeen tehnyt mm. kaksi kilpailukiertuetta Ranskaan. Mertsi Grönstrandin ja Timo Loulan omistava tamma meni kesäkuussa Tingsrydin mailin radalla 09,7-ajan ja viime startissaan se kierteli Felicia Zetin voittaessa kolmanneksi tehden 2640 metrillä 13,6-tuloksen.

”Orlando on tervetullut värittäjä Tammavaltikkaan, sillä se ei ole kohdannut Suomessa kilpailevien tammojen eliittiä. Kyse on monipuolisesta menijästä, jonka uralla suunta on ollut alati ylöspäin. Orlandon taustajoukot uskovat kilpailumallin sopivan hevoselle hyvin, ja Tammavaltikka on ollut heidän kilpailusuunnitelmissaan jo kuukausia”, Ingves kertoo.

 

Aikaisemmin Tammavaltikkaan kutsun ovat saaneet Willow Pride ja El Indeed. Lisää kutsuja saattaa kuulua vielä tällä viikolla.

”Lauantaista viisivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaalia seurataan suurennuslasilla. Mukana on monta potentiaalista Tammavaltikan osallistujaa, joista osan kanssa on ehditty käydä jo keskusteluja mahdollisesta osallistumisesta”, Iivari Ingves paljastaa.

Tammavaltikka järjestetään tänä vuonna 15.-16.9. Perjantaina kilpaillaan 1640 metrin lähtö ja lauantaina 2640 metrin. Osalähdöissä on tarjolla 7000€ ykköspalkinnot ja kokonaiskilpailussa voittaja kuittaa muhkeat 15 000€. Kaikkiaan kokonaiskisassa palkitaan viisi parasta palkintokaaviolla: 15 000€ – 7500€ – 4500€ – 3000€ – 1500€.

Lisätietoja, Lännen alueen kilpailupäällikkö Iivari Ingves, p. 040 7354246